Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Premis Viquilletra 2012: Diferència entre les revisions

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
m (Ha protegit «Premis Viquilletra 2012» ([edit=sysop] (indefinit) [move=sysop] (indefinit)))
 
(16 revisions intermèdies per 2 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
<big>La '''Universitat Oberta de Catalunya''' i el '''Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya''' organitzen la segona convocatòria de premis adreçats als participants de la Viquilletra. Els premiats es donaran a conèixer el '''18 de juny''' de 2012.</big>
+
<big>La '''Universitat Oberta de Catalunya''', el '''Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya'''  i la '''Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears''' organitzen la segona convocatòria de premis adreçats als participants de la Viquilletra. Els premiats es donaran a conèixer el [[Acte de cloenda 2011-12|'''18 de juny''']] de 2012.</big>
 
+
La informació següent està pendent d'actualització
+
 
   
 
   
 
==Premis==
 
==Premis==
 +
Hi ha dues convocatòries de premis per àmbit territorial:
 +
* [[#Bases dels premis UOC/Generalitat de Catalunya|'''Premis UOC/Generalitat de Catalunya''']]
 +
* [[#Bases dels premis UOC/Govern de les Illes Balears|'''Premis UOC/Govern de les Illes Balears''']]
 
   
 
   
Es convoquen sis premis, en sis categories diferents. De les sis categories, cinc són per reconèixer la qualitat dels treballs publicats a la Viquilletra i l’altra per destacar l’actitud creativa amb les TIC d’un dels grups participants.
+
Es convoquen sis premis per cada convocatòria, en sis categories diferents. De les sis categories, cinc són per reconèixer la qualitat dels treballs publicats a la Viquilletra i l’altra per destacar l’actitud creativa amb les TIC d’un dels grups participants.
 
   
 
   
 
'''''Cinc premis als millors treballs'''''
 
'''''Cinc premis als millors treballs'''''
 +
* L’activitat globalment més ben resolta
 +
* L'activitat més ben escrita
 +
* L'activitat que més ha aprofundit en un personatge
 +
* L'activitat multimèdia més ben realitzada
 +
* La millor activitat col·laborativa
 +
 +
'''''Un premi de grup'''''
  
L’activitat globalment més ben resolta.
+
* El grup més creatiu i que millor ha sabut utilitzar les eines i els recursos a internet
  
L’activitat que més ha aprofundit en un personatge.
+
A més cada àmbit territorial distingeix el treball d'un grup de l'altre àmbit.
  
L’activitat multimèdia més ben realitzada.
+
== Bases dels premis UOC/Generalitat de Catalunya ==
 +
 +
'''''Primera.''''' Participen en aquestes convocatòries tots els grups inscrits al projecte Viquilletra ——alumnes de segon cicle d’ESO o 1r de batxillerat amb un professor responsable— de les comunitats de ''Catalunya i País Valencià'' que hagin publicat a la Viquilletra un mínim de tres activitats (2 de grup i 1 col·laborativa). Els grups que no compleixin amb aquests requisits, quedaran exclosos.
 +
 +
'''''Segona.''''' Tots els treballs dels grups d'aquestes comunitats autònomes que s’han penjat a la Viquilletra respectant els terminis de lliurament assenyalats en la programació participen, per defecte, en aquesta convocatòria.
  
L’activitat més ben escrita.
+
'''''Tercera.''''' S’atorgaran sis premis en total, un per a cadascuna de les categories especificades prèviament. El jurat pot declarar deserta alguna categoria si els treballs presentats no compleixen amb els objectius de l’activitat i els mínims de qualitat lingüística.  
  
L’activitat d’anàlisi d’una altra activitat més ben argumentada (activitat col·laborativa).
+
'''''Quarta.''''' El procediment per seleccionar els treballs guanyadors es desenvoluparà en tres fases, combinant tres tipus de votacions:
+
* '''1a volta''' (del 14 al 20 de maig): Cada grup d’estudiants participa en la votació dels premis per Catalunya i País Valencià, emplenant una sola vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. ''[[Premis Viquilletra 2012/UOC-Generalitat de Catalunya/Votació estudiants|Enllaç al formulari]]''.
'''''Un premi de grup'''''
+
* '''2a volta''' (del 24 al 30 de maig): Cada professor/a participa en la votació dels premis per Catalunya i País Valencià, triant entre els treballs seleccionats a la primera volta (votació dels estudiants). El professor/a pot afegir una activitat no seleccionada -una per cada categoria- que consideri susceptible de ser premiada. Només es pot emplenar una vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. ''Enllaç al formulari disponible aquí a partir del 24 de maig''.
 +
* '''3a volta''' (del 31 de maig al 6 de juny): Un jurat d’experts tria un guanyador de cada apartat entre els seleccionats a la segona volta. La comissió es reserva el dret de triar un treball no seleccionat anteriorment en el cas que una modalitat no tingui cap treball preseleccionat.
  
El grup més creatiu en l’ús de les eines i recursos a Internet.  
+
A la primera volta els estudiants participen també en la votació per donar un reconeixement a la millor activitat feta per un grup d'estudiants de les ''Illes Balears''.
  
==Bases==
+
'''''Cinquena.''''' Cada treball només pot rebre un dels premis convocats. Si un premi aconsegueix quedar finalista en més d’una categoria, el tribunal expert decidirà en quina categoria segueix competint i l’exclourà de l’altra o de les altres, deixant pas al següent treball més votat en la llista de resultats.
 
   
 
   
'''''Primera.''''' Participen en aquesta convocatòria tots els grups inscrits al projecte Viquilletra ——alumnes de segon cicle d’ESO o 1r de batxillerat amb un professor responsable— que hagin publicat a la Viquilletra un mínim de tres activitats (2 de grup i 1 col·laborativa). Els grups que no compleixin amb aquests requisits, quedaran exclosos.
+
'''''Sisena.'''''
 +
El jurat està integrat per Anna Clua (UOC), Núria Ferran (UOC), Teresa Fèrriz Roure (UOC), Guillem Garcia (UOC), Anna Piñero (Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya), Anna Pujol (Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya), Pere Mayans (Cap del Servei d’Immersió i Acolliment  Lingüístic, Generalitat de Catalunya) i Jordi Vivancos (Cap de l’Àrea de Tecnologia per a l’Aprenentatge i el Coneixement, Generalitat de Catalunya).
 +
 
 +
'''''Setena.''''' Els criteris de selecció han de tenir en compte els següents criteris generals:
 
   
 
   
'''''Segona.''''' Tots els treballs que s’han penjat a la Viquilletra respectant els terminis de lliurament assenyalats en la programació participen, per defecte, en aquesta convocatòria.
+
* Haver publicat els projectes respectant els terminis establerts al calendari.
 +
* La coherència del producte final amb els objectius de l’activitat en la qual s’ha participat.
 +
* Qualitat de la lectura interpretativa i capacitat de reflexió sobre les novel·les treballades.
 +
* Domini i ús de les tecnologies digitals com a suport de la creativitat i l’exploració literària.
 +
* Correcció lingüística i normativa; riquesa lèxica i sintàctica, complexitat discursiva i claredat expositiva.
 +
* Correcció en la publicació a Viquilletra, omplint bé les fitxes i presentant les activitats
 +
* Comunicar idees complexes i abstractes de manera clara i entenedora des de diferents modes d’expressió i formats (text, àudio, vídeo, etc.).
 +
 +
En el cas de les activitats individuals de grup també es valorarà:
 +
 +
* La coherència del treball amb la novel·la original.
 +
* El desenvolupament d’idees originals: suport imaginatiu, exploració i representació de les idees.
 +
* Capacitat creativa i representació: la construcció de nous sentits i significats a través de processos originals de captura, manipulació i transformació d’informació i idees a partir de recursos multimèdia.
 +
* Exploració i joc de les noves tecnologies al servei de la comprensió psicològica dels personatges, materials, informació i idees.
 +
 +
En el cas de les activitats col·laboratives, també es valorarà:
 +
 +
* La coherència del treball amb el producte d’un altre centre del qual parteix.
 +
* La connexió: els reptes en el desenvolupament d’idees fent connexions amb informació, gent, projectes i recursos previs.
 +
* La col·laboració: treballar cooperativament, establir canals dinàmics per a la producció de nous coneixements a partir de treballs previs amb l’objectiu comú de produir coneixements de qualitat.
 +
 +
'''''Vuitena.''''' La primera i segona votació es convocarà des del portal de la Viquilletra i per aquest mitjà es publicaran també els resultats, un cop lliurats els premis. Els resultats de la votació final per part del jurat expert s’anunciaran en la festa de cloenda. El dia del [[Acte de cloenda 2011-12|lliurament dels premis]] serà el 18 de juny, a Barcelona.
 +
 +
'''''Novena.''''' Tots els grups participants en aquest premi accepten que les seves activitats es publiquen a la Viquilletra en obert, amb una llicència Creative Commons Compartir Igual 3.0, i autoritzen a la direcció de la Viquilletra  a comunicar públicament les seves produccions, en qualsevol mitjà i sense cap limitació temporal. També es fan responsable que els continguts utilitzats són de creació pròpia, que tenen una llicència que els permet utilitzar-los (i que en compleixen els termes) o que han obtingut el permís del titular dels drets.  
  
'''''Tercera.''''' S’atorgaran sis premis en total, un per a cadascuna de les categories especificades prèviament. El jurat pot declarar deserta alguna categoria si els treballs presentats no compleixen amb els objectius de l’activitat i els mínims de qualitat lingüística.  
+
'''''Desena.''''' Tots els participants, alumnes i grup/centre, rebran un diploma de participació dins del projecte Viquilletra. Els grups premiats rebran un diploma individual per al centre que certifiqui el premi UOC/Generalitat de Catalunya i un premi sorpresa.  
  
'''''Quarta.''''' El procediment per seleccionar els treballs guanyadors es desenvoluparà en tres fases, combinant tres tipus de votacions.  
+
'''''Onzena.''''' La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del projecte Viquilletra.
  
En primer lloc, es convocarà una primera votació popular (els i les alumnes han de votar individualment) i servirà per seleccionar les 5 activitats finalistes per a cadascuna de les categories (30 en total). Una activitat només podrà ser seleccionada per a una categoria (si és votada en diverses categories, se la seleccionarà per a la categoria on obtingui més vots). Els guanyadors de la votació popular són testimonials i passen a la següent fase de selecció.
+
== Bases dels premis UOC/Govern de les Illes Balears ==
 
   
 
   
Posteriorment, el Professorat-Lletra valorarà les activitats seleccionades prèviament i proposarà els 3 millors candidats per a cada categoria. Finalment, el jurat expert decidirà els premis d’entre les 18 activitats finalistes. En el cas de considerar que cap de les activitats finalistes en una categoria reuneix els mèrits suficients, el jurat expert té ple dret per adjudicar-lo a un treball publicat a la Viquilletra i no seleccionat en la votació popular.
+
'''''Primera.''''' Participen en aquestes convocatòries tots els grups inscrits al projecte Viquilletra ——alumnes de segon cicle d’ESO o 1r de batxillerat amb un professor responsable— de les comunitat de les ''Illes Balears'' que hagin publicat a la Viquilletra un mínim de tres activitats (2 de grup i 1 col·laborativa). Els grups que no compleixin amb aquests requisits, quedaran exclosos.
 +
 +
'''''Segona.''''' Tots els treballs dels grups d'aquestes comunitats autònomes que s’han penjat a la Viquilletra respectant els terminis de lliurament assenyalats en la programació participen, per defecte, en aquesta convocatòria.
  
 +
'''''Tercera.''''' S’atorgaran sis premis en total, un per a cadascuna de les categories especificades prèviament. El jurat pot declarar deserta alguna categoria si els treballs presentats no compleixen amb els objectius de l’activitat i els mínims de qualitat lingüística.
  
'''''Cinquena.''''' Cada treball només pot rebre un dels premis convocats. Si un premi aconsegueix quedar finalista en més d’una categoria, el tribunal expert decidirà en quina categoria segueix competint i l’exclourà de l’altra o de les altres, deixant pas al següent treball més votat en la llista de resultats.
+
'''''Quarta.''''' El procediment per seleccionar els treballs guanyadors es desenvoluparà en tres fases, combinant tres tipus de votacions:
 +
* '''1a volta''' (del 14 al 20 de maig): Cada grup d’estudiants participa en la votació dels premis per les Illes Balears, emplenant una sola vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. ''[[Premis Viquilletra 2012/UOC-Govern de les Illes Balears/Votació dels estudiants|Enllaç al formulari]]''.
 +
* '''2a volta''' (del 24 al 30 de maig): Cada professor/a participa en la votació dels premis per les Illes Balears, triant entre els treballs seleccionats a la primera volta (votació dels estudiants). El professor/a pot afegir una activitat no seleccionada que consideri susceptible de ser premiada. Només es pot emplenar una vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. ''Enllaç al formulari disponible aquí a partir del 24 de maig''.
 +
* '''3a volta''' (del 31 de maig al 6 de juny): Un jurat d’experts tria un guanyador de cada apartat entre els seleccionats a la segona volta. La comissió es reserva el dret de triar un treball no seleccionat anteriorment en el cas que una modalitat no tingui cap treball preseleccionat.
 +
 
 +
A la primera volta els estudiants participen també en la votació per donar un reconeixement a la millor activitat feta per un grup d'estudiants de ''Catalunya o el País Valencià''.
 +
 
 +
'''Cinquena.''' Cada treball només pot rebre un dels premis convocats. Si un premi aconsegueix quedar finalista en més d’una categoria, el tribunal expert decidirà en quina categoria segueix competint i l’exclourà de l’altra o de les altres, deixant pas al següent treball més votat en la llista de resultats.
 
   
 
   
'''''Sisena.''''' El jurat l'integren professors, investigadors i els representants del Departament d'Ensenyament i la Universitat Oberta de Cataluna.
+
'''Sisena.'''
 +
El jurat està integrat per Pau Cabot (Amical Viquipèdia, professor), Anna Clua (UOC), Teresa Fèrriz Roure (UOC), Guillem Garcia (UOC), Mita Jordan (Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears) i Cèlia Riba (Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears)
 
   
 
   
 
'''''Setena.''''' Els criteris de selecció han de tenir en compte els següents criteris generals:
 
'''''Setena.''''' Els criteris de selecció han de tenir en compte els següents criteris generals:
 
   
 
   
*Haver publicat els projectes respectant els terminis establerts al calendari.
+
* Haver publicat els projectes respectant els terminis establerts al calendari.
*La coherència del producte final amb els objectius de l’activitat en la qual s’ha participat.
+
* La coherència del producte final amb els objectius de l’activitat en la qual s’ha participat.
*Qualitat de la lectura interpretativa i capacitat de reflexió sobre les novel·les treballades.
+
* Qualitat de la lectura interpretativa i capacitat de reflexió sobre les novel·les treballades.
*Domini i ús de les tecnologies digitals com a suport de la creativitat i l’exploració literària.
+
* Domini i ús de les tecnologies digitals com a suport de la creativitat i l’exploració literària.
*Correcció lingüística i normativa; riquesa lèxica i sintàctica, complexitat discursiva i claredat expositiva.
+
* Correcció lingüística i normativa; riquesa lèxica i sintàctica, complexitat discursiva i claredat expositiva.
*Comunicar idees complexes i abstractes de manera clara i entenedora des de diferents modes d’expressió i formats (text, àudio, vídeo, etc.).
+
* Correcció en la publicació a Viquilletra, omplint bé les fitxes i presentant les activitats
 +
* Comunicar idees complexes i abstractes de manera clara i entenedora des de diferents modes d’expressió i formats (text, àudio, vídeo, etc.).
 
   
 
   
 
En el cas de les activitats individuals de grup també es valorarà:
 
En el cas de les activitats individuals de grup també es valorarà:
 
   
 
   
*La coherència del treball amb la novel·la original.
+
* La coherència del treball amb la novel·la original.
*El desenvolupament d’idees originals: suport imaginatiu, exploració i representació de les idees.
+
* El desenvolupament d’idees originals: suport imaginatiu, exploració i representació de les idees.
*Capacitat creativa i representació: la construcció de nous sentits i significats a través de processos originals de captura, manipulació i transformació d’informació i idees a partir de recursos multimèdia.
+
* Capacitat creativa i representació: la construcció de nous sentits i significats a través de processos originals de captura, manipulació i transformació d’informació i idees a partir de recursos multimèdia.
*Exploració i joc de les noves tecnologies al servei de la comprensió psicològica dels personatges, materials, informació i idees.
+
* Exploració i joc de les noves tecnologies al servei de la comprensió psicològica dels personatges, materials, informació i idees.
 
   
 
   
 
En el cas de les activitats col·laboratives, també es valorarà:
 
En el cas de les activitats col·laboratives, també es valorarà:
 
   
 
   
*La coherència del treball amb el producte d’un altre centre del qual parteix.
+
* La coherència del treball amb el producte d’un altre centre del qual parteix.
*La connexió: els reptes en el desenvolupament d’idees fent connexions amb informació, gent, projectes i recursos previs.
+
* La connexió: els reptes en el desenvolupament d’idees fent connexions amb informació, gent, projectes i recursos previs.
*La col·laboració: treballar cooperativament, establir canals dinàmics per a la producció de nous coneixements a partir de treballs previs amb l’objectiu comú de produir coneixements de qualitat.
+
* La col·laboració: treballar cooperativament, establir canals dinàmics per a la producció de nous coneixements a partir de treballs previs amb l’objectiu comú de produir coneixements de qualitat.
 
   
 
   
'''''Vuitena.''''' La primera i segona votació es convocarà des del portal de la Viquilletra i per aquest mitjà es publicaran també els resultats, un cop lliurats els premis. Els resultats de la votació final per part del jurat expert s’anunciaran en la festa de cloenda. El dia del lliurament dels premis serà el 20 de juny, a Barcelona.  
+
'''''Vuitena.''''' La primera i segona votació es convocarà des del portal de la Viquilletra i per aquest mitjà es publicaran també els resultats, un cop lliurats els premis. Els resultats de la votació final per part del jurat expert s’anunciaran en la festa de cloenda. El dia del [[Acte de cloenda 2011-12|lliurament dels premis]] serà el 18 de juny, a Palma de Mallorca.  
 
   
 
   
'''''Novena.''''' Tots els grups participants en aquest premi accepten que les seves activitats es publiquen a la Viquilletra en obert, amb una licència Creative Commons 3.0, i autoritzen a la direcció de la Viquilletra  a comunicar públicament les seves produccions, en qualsevol mitjà i sense cap limitació temporal.
+
'''''Novena.''''' Tots els grups participants en aquest premi accepten que les seves activitats es publiquen a la Viquilletra en obert, amb una llicència Creative Commons Compartir Igual 3.0, i autoritzen a la direcció de la Viquilletra  a comunicar públicament les seves produccions, en qualsevol mitjà i sense cap limitació temporal. També es fan responsable que els continguts utilitzats són de creació pròpia, que tenen una llicència que els permet utilitzar-los (i que en compleixen els termes) o que han obtingut el permís del titular dels drets.
  
'''''Desena.''''' Tots els participants, alumnes i grup/centre, rebran un diploma de participació dins del projecte Viquilletra. Els grups premiats rebran un diploma individual per al centre que certifiqui el premi UOC/Ensenyament, una tria de llibres i un premi sorpresa.  
+
'''''Desena.''''' Tots els participants, alumnes i grup/centre, rebran un diploma de participació dins del projecte Viquilletra. Els grups premiats rebran un diploma individual per al centre que certifiqui el premi UOC/Govern de les Illes Balears i un premi sorpresa.  
  
 
'''''Onzena.''''' La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del projecte Viquilletra.
 
'''''Onzena.''''' La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del projecte Viquilletra.

Revisió de 12:00, 22 maig 2012

La Universitat Oberta de Catalunya, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears organitzen la segona convocatòria de premis adreçats als participants de la Viquilletra. Els premiats es donaran a conèixer el 18 de juny de 2012.

Premis

Hi ha dues convocatòries de premis per àmbit territorial:

Es convoquen sis premis per cada convocatòria, en sis categories diferents. De les sis categories, cinc són per reconèixer la qualitat dels treballs publicats a la Viquilletra i l’altra per destacar l’actitud creativa amb les TIC d’un dels grups participants.

Cinc premis als millors treballs

  • L’activitat globalment més ben resolta
  • L'activitat més ben escrita
  • L'activitat que més ha aprofundit en un personatge
  • L'activitat multimèdia més ben realitzada
  • La millor activitat col·laborativa

Un premi de grup

  • El grup més creatiu i que millor ha sabut utilitzar les eines i els recursos a internet

A més cada àmbit territorial distingeix el treball d'un grup de l'altre àmbit.

Bases dels premis UOC/Generalitat de Catalunya

Primera. Participen en aquestes convocatòries tots els grups inscrits al projecte Viquilletra ——alumnes de segon cicle d’ESO o 1r de batxillerat amb un professor responsable— de les comunitats de Catalunya i País Valencià que hagin publicat a la Viquilletra un mínim de tres activitats (2 de grup i 1 col·laborativa). Els grups que no compleixin amb aquests requisits, quedaran exclosos.

Segona. Tots els treballs dels grups d'aquestes comunitats autònomes que s’han penjat a la Viquilletra respectant els terminis de lliurament assenyalats en la programació participen, per defecte, en aquesta convocatòria.

Tercera. S’atorgaran sis premis en total, un per a cadascuna de les categories especificades prèviament. El jurat pot declarar deserta alguna categoria si els treballs presentats no compleixen amb els objectius de l’activitat i els mínims de qualitat lingüística.

Quarta. El procediment per seleccionar els treballs guanyadors es desenvoluparà en tres fases, combinant tres tipus de votacions:

  • 1a volta (del 14 al 20 de maig): Cada grup d’estudiants participa en la votació dels premis per Catalunya i País Valencià, emplenant una sola vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. Enllaç al formulari.
  • 2a volta (del 24 al 30 de maig): Cada professor/a participa en la votació dels premis per Catalunya i País Valencià, triant entre els treballs seleccionats a la primera volta (votació dels estudiants). El professor/a pot afegir una activitat no seleccionada -una per cada categoria- que consideri susceptible de ser premiada. Només es pot emplenar una vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. Enllaç al formulari disponible aquí a partir del 24 de maig.
  • 3a volta (del 31 de maig al 6 de juny): Un jurat d’experts tria un guanyador de cada apartat entre els seleccionats a la segona volta. La comissió es reserva el dret de triar un treball no seleccionat anteriorment en el cas que una modalitat no tingui cap treball preseleccionat.

A la primera volta els estudiants participen també en la votació per donar un reconeixement a la millor activitat feta per un grup d'estudiants de les Illes Balears.

Cinquena. Cada treball només pot rebre un dels premis convocats. Si un premi aconsegueix quedar finalista en més d’una categoria, el tribunal expert decidirà en quina categoria segueix competint i l’exclourà de l’altra o de les altres, deixant pas al següent treball més votat en la llista de resultats.

Sisena. El jurat està integrat per Anna Clua (UOC), Núria Ferran (UOC), Teresa Fèrriz Roure (UOC), Guillem Garcia (UOC), Anna Piñero (Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya), Anna Pujol (Departament d'Ensenyament, Generalitat de Catalunya), Pere Mayans (Cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic, Generalitat de Catalunya) i Jordi Vivancos (Cap de l’Àrea de Tecnologia per a l’Aprenentatge i el Coneixement, Generalitat de Catalunya).

Setena. Els criteris de selecció han de tenir en compte els següents criteris generals:

  • Haver publicat els projectes respectant els terminis establerts al calendari.
  • La coherència del producte final amb els objectius de l’activitat en la qual s’ha participat.
  • Qualitat de la lectura interpretativa i capacitat de reflexió sobre les novel·les treballades.
  • Domini i ús de les tecnologies digitals com a suport de la creativitat i l’exploració literària.
  • Correcció lingüística i normativa; riquesa lèxica i sintàctica, complexitat discursiva i claredat expositiva.
  • Correcció en la publicació a Viquilletra, omplint bé les fitxes i presentant les activitats
  • Comunicar idees complexes i abstractes de manera clara i entenedora des de diferents modes d’expressió i formats (text, àudio, vídeo, etc.).

En el cas de les activitats individuals de grup també es valorarà:

  • La coherència del treball amb la novel·la original.
  • El desenvolupament d’idees originals: suport imaginatiu, exploració i representació de les idees.
  • Capacitat creativa i representació: la construcció de nous sentits i significats a través de processos originals de captura, manipulació i transformació d’informació i idees a partir de recursos multimèdia.
  • Exploració i joc de les noves tecnologies al servei de la comprensió psicològica dels personatges, materials, informació i idees.

En el cas de les activitats col·laboratives, també es valorarà:

  • La coherència del treball amb el producte d’un altre centre del qual parteix.
  • La connexió: els reptes en el desenvolupament d’idees fent connexions amb informació, gent, projectes i recursos previs.
  • La col·laboració: treballar cooperativament, establir canals dinàmics per a la producció de nous coneixements a partir de treballs previs amb l’objectiu comú de produir coneixements de qualitat.

Vuitena. La primera i segona votació es convocarà des del portal de la Viquilletra i per aquest mitjà es publicaran també els resultats, un cop lliurats els premis. Els resultats de la votació final per part del jurat expert s’anunciaran en la festa de cloenda. El dia del lliurament dels premis serà el 18 de juny, a Barcelona.

Novena. Tots els grups participants en aquest premi accepten que les seves activitats es publiquen a la Viquilletra en obert, amb una llicència Creative Commons Compartir Igual 3.0, i autoritzen a la direcció de la Viquilletra a comunicar públicament les seves produccions, en qualsevol mitjà i sense cap limitació temporal. També es fan responsable que els continguts utilitzats són de creació pròpia, que tenen una llicència que els permet utilitzar-los (i que en compleixen els termes) o que han obtingut el permís del titular dels drets.

Desena. Tots els participants, alumnes i grup/centre, rebran un diploma de participació dins del projecte Viquilletra. Els grups premiats rebran un diploma individual per al centre que certifiqui el premi UOC/Generalitat de Catalunya i un premi sorpresa.

Onzena. La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del projecte Viquilletra.

Bases dels premis UOC/Govern de les Illes Balears

Primera. Participen en aquestes convocatòries tots els grups inscrits al projecte Viquilletra ——alumnes de segon cicle d’ESO o 1r de batxillerat amb un professor responsable— de les comunitat de les Illes Balears que hagin publicat a la Viquilletra un mínim de tres activitats (2 de grup i 1 col·laborativa). Els grups que no compleixin amb aquests requisits, quedaran exclosos.

Segona. Tots els treballs dels grups d'aquestes comunitats autònomes que s’han penjat a la Viquilletra respectant els terminis de lliurament assenyalats en la programació participen, per defecte, en aquesta convocatòria.

Tercera. S’atorgaran sis premis en total, un per a cadascuna de les categories especificades prèviament. El jurat pot declarar deserta alguna categoria si els treballs presentats no compleixen amb els objectius de l’activitat i els mínims de qualitat lingüística.

Quarta. El procediment per seleccionar els treballs guanyadors es desenvoluparà en tres fases, combinant tres tipus de votacions:

  • 1a volta (del 14 al 20 de maig): Cada grup d’estudiants participa en la votació dels premis per les Illes Balears, emplenant una sola vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. Enllaç al formulari.
  • 2a volta (del 24 al 30 de maig): Cada professor/a participa en la votació dels premis per les Illes Balears, triant entre els treballs seleccionats a la primera volta (votació dels estudiants). El professor/a pot afegir una activitat no seleccionada que consideri susceptible de ser premiada. Només es pot emplenar una vegada el formulari. No es poden votar els treballs del propi centre. Enllaç al formulari disponible aquí a partir del 24 de maig.
  • 3a volta (del 31 de maig al 6 de juny): Un jurat d’experts tria un guanyador de cada apartat entre els seleccionats a la segona volta. La comissió es reserva el dret de triar un treball no seleccionat anteriorment en el cas que una modalitat no tingui cap treball preseleccionat.

A la primera volta els estudiants participen també en la votació per donar un reconeixement a la millor activitat feta per un grup d'estudiants de Catalunya o el País Valencià.

Cinquena. Cada treball només pot rebre un dels premis convocats. Si un premi aconsegueix quedar finalista en més d’una categoria, el tribunal expert decidirà en quina categoria segueix competint i l’exclourà de l’altra o de les altres, deixant pas al següent treball més votat en la llista de resultats.

Sisena. El jurat està integrat per Pau Cabot (Amical Viquipèdia, professor), Anna Clua (UOC), Teresa Fèrriz Roure (UOC), Guillem Garcia (UOC), Mita Jordan (Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears) i Cèlia Riba (Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears)

Setena. Els criteris de selecció han de tenir en compte els següents criteris generals:

  • Haver publicat els projectes respectant els terminis establerts al calendari.
  • La coherència del producte final amb els objectius de l’activitat en la qual s’ha participat.
  • Qualitat de la lectura interpretativa i capacitat de reflexió sobre les novel·les treballades.
  • Domini i ús de les tecnologies digitals com a suport de la creativitat i l’exploració literària.
  • Correcció lingüística i normativa; riquesa lèxica i sintàctica, complexitat discursiva i claredat expositiva.
  • Correcció en la publicació a Viquilletra, omplint bé les fitxes i presentant les activitats
  • Comunicar idees complexes i abstractes de manera clara i entenedora des de diferents modes d’expressió i formats (text, àudio, vídeo, etc.).

En el cas de les activitats individuals de grup també es valorarà:

  • La coherència del treball amb la novel·la original.
  • El desenvolupament d’idees originals: suport imaginatiu, exploració i representació de les idees.
  • Capacitat creativa i representació: la construcció de nous sentits i significats a través de processos originals de captura, manipulació i transformació d’informació i idees a partir de recursos multimèdia.
  • Exploració i joc de les noves tecnologies al servei de la comprensió psicològica dels personatges, materials, informació i idees.

En el cas de les activitats col·laboratives, també es valorarà:

  • La coherència del treball amb el producte d’un altre centre del qual parteix.
  • La connexió: els reptes en el desenvolupament d’idees fent connexions amb informació, gent, projectes i recursos previs.
  • La col·laboració: treballar cooperativament, establir canals dinàmics per a la producció de nous coneixements a partir de treballs previs amb l’objectiu comú de produir coneixements de qualitat.

Vuitena. La primera i segona votació es convocarà des del portal de la Viquilletra i per aquest mitjà es publicaran també els resultats, un cop lliurats els premis. Els resultats de la votació final per part del jurat expert s’anunciaran en la festa de cloenda. El dia del lliurament dels premis serà el 18 de juny, a Palma de Mallorca.

Novena. Tots els grups participants en aquest premi accepten que les seves activitats es publiquen a la Viquilletra en obert, amb una llicència Creative Commons Compartir Igual 3.0, i autoritzen a la direcció de la Viquilletra a comunicar públicament les seves produccions, en qualsevol mitjà i sense cap limitació temporal. També es fan responsable que els continguts utilitzats són de creació pròpia, que tenen una llicència que els permet utilitzar-los (i que en compleixen els termes) o que han obtingut el permís del titular dels drets.

Desena. Tots els participants, alumnes i grup/centre, rebran un diploma de participació dins del projecte Viquilletra. Els grups premiats rebran un diploma individual per al centre que certifiqui el premi UOC/Govern de les Illes Balears i un premi sorpresa.

Onzena. La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les bases. Qualsevol qüestió no prevista serà resolta per la direcció del projecte Viquilletra.