Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:Comtessa de Dia

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
2017-11-14-PHOTO-00000146.jpg

Comtessa de Dia és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2017-18 utilitza un grup d'estudiants del centre Leonardo da Vinci (amb el professorat: ldvppoy, ldvemolins) i que està format per: Paula, Patricia, Alba i Mireia

Aquest grup està format per quatre noies que es diuen Paula, Mireia, Patricia i Alba. Han escollit els autors Joan Puig i Ferreter i Joan Vinyoli del temari de literatura catalana d’enguany.

Són noies que cursen primer de batxillerat i l’assignatura de literatura catalana al institut Leonardo Da Vinci. Cap d’elles ha cursat aquesta assignatura formalment abans i esperen treure’n el màxim profit. Aquest grup es diu Comtessa de Dia en honor d’aquesta trobairitz homònima.

Aquestes quatre noies tenen diferents aspiracions, aquí una per una seran explicades detalladament.

La Paula té setze anys, ha estudiat quart d'ESO humanístic i es vol dedicar a algun aspecte relacionat amb el turisme, per això dona molta importància a l'aprenentatge de cultura general, per ser més crítica a la vida.

La Patrícia té disset anys, està repetint primer de batxillerat perquè es volia canviar de modalitat (del científic al humanístic) per poder estudiar psicologia o educació infantil perquè li agrada arribar a les persones.

La Mireia té setze anys, ha fet quart d'ESO humanístic i vol arribar a ser jutgessa. Vol cursar la carrera de dret per poder imposar la justícia i vol seguir les passes de la seva mare i arribar on ella no va poder. A banda d’això ha escollit literatura catalana perquè li agrada més que no pas la castellana.

L'Alba té setze anys, ha fet quart d'ESO científic i ara està cursant el batxillerat social. Ha escollit expressament aquesta assignatura perquè vol arribar a estudiar magisteri ja sigui d’educació infantil o primària perquè creu que l’educació és el fonament de les noves generacions.

A continuació es farà una petita introducció dels dos escriptors escollits per aquest grup per treballar-los amb deteniment durant el curs:

- Joan Puig i Ferrater (1882-1956). Va ser dramaturg, escriptor i polític català. Va renovar les tècniques narratives i la seva obra més aclamada és “Aigües encantades”. Va arribar a Barcelona l’any 1901 i es va introduir en el modernisme. Escrivia teatre, narrativa, alta comèdia i també tenia experiència periodística. Va ser diputat de les corts catalanes i del parlament de Catalunya, això el va allunyar de la literatura. Va tornar a escriure amb “ Camins de França” 1934, i a partir del 1938 va escriure “ El pelegrí”.

- Joan Vinyoli (1914-1984). Poeta català influït per Rainer Maria Rike “ la poesia no és cosa de sentiments sinó d’experiència”La seva lírica deutora del romanticisme Alemany i del postsimbolisme evoluciona cap a una metafísica i existencial (realisme).

Una de les principals raons per les quals han escollit aquests autors és perquè volien que avarques un àmbit diferent, ja que un escriu teatre i narrativa i l’altre escriu poesia.


Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 3 activitats

Office-book.svg
Escenificació sobre Antologia de la poesia catalana de l'autor diversos autors diversos autors

Realitzada pel grup Comtessa de Dia del centre Leonardo da Vinci

Hem dibuixat, musicat i recitat la poesia "Cor podrit" de Joan Vinyoli i ara us la presentem. Es tracta d'un dels poemes de l'obra Vent d'aram que enguany hem treballat en la matèria de literatura catalana del batxillerat. ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Solitud de l'autor Víctor Català

Realitzada pel grup Comtessa de Dia del centre Leonardo da Vinci

Us presentem el bibliotràiler que hem preparat perquè conegueu la novel·la Solitud de Víctor Català. Es tracta d'una obra que enguany hem descobert en la matèria de literatura catalana de batxillerat. ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Antologia de literatura universal de l'autor diversos autors diversos autors

Realitzada pel grup Comtessa de Dia del centre Leonardo da Vinci

Us presentem la literatura universal del s.XIX. ____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los